Zlatan Ibrahimovic hatar konstgräs

Den 18.8.2018 hade LA Galaxy och Seattle Sounders match i Seattle. Zlatan Ibrahimovic som spelar för LA Galaxy meddelade dock före matchen att han inte kommer att delta i denna och eventuellt ett par andra matcher. Detta allt på grund av en personlig åsikt. Ibrahimovic har nämligen sagt följande: Jag tycker det är en skam att spela på konstgräs. Fotboll skapades inte för konstgräs.

Detta må vara en bra orsak för en känd och otroligt driftig fotbollsspelare att nödvändigtvis inte tycka om att spela på konstgräsplan. Men för oss som bor i norra Europa är konstgräsplan det underlag som man för det mesta spelar på. Det är ju trots allt bara aktuellt att spela fotboll på gräsplan under sommarmånaderna med undantag några månader på hösten och på våren. Så vad har Ibrahimovic för personliga orsaker till att hata att spela på just konstgräsplan så mycket?

För detta var inte endast en engångshändelse utan enligt aftonbladet så hade LA Galaxys tränare Sig Schmid redan meddelat i Juni att Ibrahimovic högst troligen kommer att stå över samtliga matcher som spelas på konstgräs i MLS grundserie.

Men Zlatan är inte den enda som skippade matchen mellan LA Galaxy och Seattle Sounders. Från LA Galaxy var dessutom mittbacken Michael Ciani, mittfältarna Giovani och Jonathan dos Santis samt Romain Alessandrini frånvarande.

Men är verkligen att spela på konstgräsplan en så stor grej? Var det verkligen nödvändigt att skippa matchen istället för att vara en lagspelare och hjälpa laget att ta hem segern? De som jobbar gör det de måste, medan Ibrahimovic gör det han vill. Men vem vet? Kanske Zlatan håller på att bli miljövänlig och inte vill stödja produktionen av flera konstgräsplaner. Åtminstone kan man ju hoppas på att han blivit miljövänlig, snarare än att bara göra det för en självisk orsak som till exempel att hans spel försämras.