Populationen i Sverige är ju inte så otroligt hög om man jämför med andra länder. Men ändå lyckas olika maraton få in massor med deltagare på plats. Vissa vill utmana sig själva, vissa kanske gör det för en god sak och andra är där för att vinna. Men en deltagarsiffra på 60 261 personer är ju helt otroligt.

Det var just så många personer som deltog i Göteborgsvarvet år 2017 och nu år 2018 så är Göteborgsvarvet officiellt en av de största halvmaraton i världen med hela 64 000 anmälda. Detta är ju helt otroligt!

Göteborgsvarvet startade år 1980 med 1000 löpare och endast 38 år senare har detta halvmaraton blivit 64 gånger så stort som då! Allt tack till arrangörerna av Göteborgs Friidrottsförbund som gör det till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Men också för en otroligt god gärning. Du kan nämligen springa loppet för 7 olika välgörenhetsorganisationer som Göteborgs Friidrottsförbund samarbetar med. Dessa är Stadsmissionen som springer för utsatta t.ex. barnfamiljer eller hemlösa. Det finns också Spring för ung cancer som hjälper personer mellan 16-30 år med psykologiska påfrestningar som cancer kan ha på hjärnan, CancerRehabFonden är också med. Wateraid hjälper u-länder med rent dricksvatten och toaletter, Bräcke diakoni som hjälper med all typer av omsorg och vård samt Ågrenska som hjälper människor med sällsynta diagnoser. En sån fin sak!

Göteborgsvarvet bjuder på 21 km av festligheter för alla! Det finns nämligen under banans gång 50 musikplatser, så du inte ska behöva störas av dom där hemska hörlurarna. Det är allt från Blues till electro, pop och klassisk musik som spelar, så det finns alltid något för allihopa! Det bjuds också på vatten, energidrycker, sjukvård och skjuts, så man behöver inte oroa sig att man inte klarar det. På plats finns det allt vad du behöver och inte någonting för litet!