Olympiska idrottare förlorar efter 3 vinster under en vecka

Europamästerskapen har varit i full gång, även för kvinnorna som ofta förbises när det gäller sport. Men när det gäller 200 meters loppet för kvinnor senare i Birmingham Diamond League blev det dock inte som tänkt, i alla fall för de som verkligen hejade på Dina Asher‑Smith.

Dina Asher‑Smith är en Olymipisk idrottare från Storbritannien, som är sagd att vara Storbritanniens mest lysande stjärna. Men när det gällde Birmingham Diamond League i 200 meters loppet, kom hon på andra plats. Vilket var överraskande.

För en vecka sedan hade nämligen Asher- Smith tävlat i Europamästerskapen och hade tagit hem vinsterna i 100m, 200m och 4x100m. Så att hon skulle göra bra ifrån sig ifrågasatte ingen. Men under mästerskapen var det tyvärr inte lika bra tävlare enligt Dina, och därav kunde det vara svårare att ta hem vinsten i Birmingham Diamond League. Men trots att hon hade goda förhoppningar om att loppet skulle gå bra, kom hon på andra plats enligt TheGuardian – “I was running the bend and my legs were heavy and I was like ‘this is going to be a long home straight.’ I was happy to come back at the end”, sade hon.

Helt förståeligt hade Dina haft en otroligt stressfull vecka med många tävlingar och många vinster, vilken i sin tur kan skada kroppen. Men trots att hon inte fick en seger, så är hon fortfarande stolt över sin andra plats. Vem skulle inte vara de?

Dina Asher-Smith låg först i början men sedan sprang Shaunae Miller-Uibo förbi efter man började se Asher-Smiths ben tynga ner henne. Detta resulterade då i en vinst för Shaunae Miller-Uibo från Bahamas, som på tiden 22.15 sekunder, endast 00.15 sekunder före Dina Asher-Smith, korsade mållinjen.

För att ha vunnit så många tävlingar på en vecka, är det ju ändå väldigt imponerande att hon ens klarade av loppet och dessutom fick silver.