Inspiration till vardagsträning

Många tycker att det kan vara svårt att få ihop livspusslet med jobb, familj, vänner och fritidsaktiviteter. Träningen är lätt att hoppa över när du kanske måste jobba över eller ska till en släktmiddag. Varför inte kombinera transporten till och från jobb, familj osv med träning. Oftast är transporten till och från en plats bara tråkig dötid och ibland kanske du måste stå inklämd i en fullsatt buss eller pendeltåg.

Prova att nästa gång cykla eller springa dit du ska. På Ikea hittar du mängder med praktiska prylar för att underlätta din vardagsträning och komma i toppform till nästa lopp. Exempelvis har Ikea cykeltillbehör som cykelhjälmar och reflexvästar som är viktigt att ha när mörkret faller, både då du cyklar och springer. Hos Ikea hittar du också praktiska ryggsäckar där du kan förvara ett ombyte och handduk.

En utmaning med att träna till och från platser är att det oftast kräver att du kan ta en dusch och byta om när du kommer fram. Cyklar du brukar det vara enkelt att ha ombyteskläder i en ryggsäck men om du ska springa eller promenera kan det bli lite för tungt och skumpigt om du har mycket kläder, handdukar och hygienartiklar. Ett tips är då att förbereda och ta med ombytet dagen innan till jobbet då du åker kollektivt eller bil. Om du ska till släkt eller vänner kanske du kan höra dig för innan om det går bra att låna dusch och en handduk hos dem så behöver du bara bära med dig ett ombyte med kläder.

Det är inte alltid som transportträning är möjlig och ibland kanske det helt enkelt är så att du måste prioritera bort något annat för att få tid med träning. Tiden är ju trots allt begränsad och tyvärr måste man välja det som är viktigast och välja bort en del annat.