Det är ofta man märker när man går upp för en 50 meters backe, hur det börjar gå långsammare, andetagen blir kortare och tyngre och det känns som att gravitationen är emot en. Tänk dig då att jogga upp för just den där backen. Det är dubbelt så hårt för kroppen, men det går snabbare. Tänk dig istället att spring upp för den där backen, nu är det tre gånger så svårt att andas, men det går väldigt mycket snabbare än att gå. Men vilket alternativ skulle du ta, ifall backen var 29 mil?

The Dragon’s Back Race är sagt att vara världens tuffaste lopp och detta loppet är just 29 mil. Loppet hålls i de bergiga delarna av Wales, därav namnet The Dragon’s Back. Men där kommer man inte ha enkla valmöjligheter mellan att gå, jogga och springa, utan man ska även klättra. Det är sagt att höjden som man är tvungen att klättra under loppet motsvarar mount everests höjd gånger två. Detta betyder att man ska försöka bestiga ett 17696 meter högt berg på endast 5 dagar. Men inte bara det, man ska även klara loppet på plattlandet, som är mycket mer än endast 17696 meter; det är nog inte konstigt att endast cirka 50 procent av deltagarna tar sig över mållinjen.

Men som tur är kommer man inte delta i denna tävling ensam. Utan man kommer att jobba som en grupp. Svårigheten att klara sig till de många olika checkpoints är dessutom väldigt hög. Det finns nämligen inga markerade vägar eller stigar som deltagarna kan följa. Alltså måste deltagarna själv navigera sig till de olika checkpoints genom den Waleska regnet och vinden. Om fusk skulle uppstå i tävlingen kommer det resultera i en diskvalifikation.

Vågar du ta dig an världens tuffaste lopp tillsammans med en grupp vänner? Anmäl dig då, för öppningen har redan börjat och du har bra tid på dig att träna eftersom tävlingen går i slutet av Maj.