Är Messi rädd för Ronaldo?

Jag tror nog att allihop vet för tillfället vem Lionel Messi är. Inte bara de som är fotbolls- och sportintresserade utan också i allmänhet. Man läser och hör hela tiden om den berömda Messi som tar hem varje match och gör varje mål med elegans. Men är det verkligen så?

I Världsmästerskapet i Ryssland detta år så gjorde Lionel Messi endast 1 mål. Vad man trodde enkelt skulle bli en stor vinst för Argentina ledde till slut med en förlust mot Frankrike. Men nu spekuleras det om att Lionel Messi skulle vara rädd för Christiano Ronaldo. Under VM så gjorde nämligen Ronaldo 4 mål, vilket i jämförelse med Messi var ett otroligt bra spel. Men nu har dock Messis spel förbättrats otroligt mycket sedan Världsmästerskapen slutade och det inte längre finns en konkurrens mellan de två största och framgångsrika fotbollsspelarna i världen. Detta är just orsaken varför journalister såsom i aftonbladet nu funderar ifall konkurrensen mellan dem två är för stor för Messi att hantera.

Lionel Messi spelar officiellt för fotbollsklubben Barcelona och har gjort det i många år. Nu har dessutom La Liga kickat igång och Messi hjälpte till att få laget att vinna med 3-0 mot Deportivo Alaves. Detta är jämfört med Världsmästerskapet som nyligen slutat en stor förbättring för spelaren.

Så är det möjligt att en liten konkurrens mellan stora fotbollsstjärnor kan ha en sådan påverkan på psyket att man fysisk inte kan spela bra? Kanske prestationsångest har någonting att göra med det. För även om ganska så stora fotbollsspelare är med i La Liga, så är det ju fortfarande inte den stora och mäktiga Ronaldo. Han som små pojkar ser upp till som en idol och som alla kvinnor vill ha. Detta är ju helt klart förståeligt, men efter att ha spelat mot Ronaldo i så många år, börjar han nu först känna sig bakom rampljuset?