När man tränar så är det ju helt omöjligt att inte svettas, även om man tror att man är perfekt. Men på detta sätt funktionerar kroppen och det ska vi tacka den för! För svetten har faktiskt en väldigt stor mening eftersom den kyler av din kropp när temperaturen går över 37 grader. Så till exempel när du har feber så svettas du, på grund av att kroppen behöver kyla ner sig själv. Detsamma händer när du tränar. Du får upp flåset, du känner hur dina kinder blir mera röd av värmen och till sist börjar du svettas.

Men såklart kan ju svetten vara riktigt i vägen också, till exempel genom att rinna från din panna in i ögat, vilket svider ordentligt. Eller när svettningarna skapar dom där pinsamma lökringarna under armarna. Så även fast det är kroppens sätt att kyla ner sig själv så är det inte så funktionellt!

Därför så kan man använda sig av svettband. Och när man hör ordet svettband så tänker man ju med det samma på 80-talet med neongröna och rosa svettband och stora mustascher. Men 80-talet håller på att komma tillbaka i modet just nu! Inte kanske just neonfärger, men svettband kan faktiskt användas i dagens läge utan att se helt föråldrad ut.

Dessutom så kommer svettbanden att kyla ner din kropp, men ändå inte göra dig genomvåt. Eftersom svettbandet samlar upp svetten du får till exempel på pannan eller armarna så kommer bandet fortfarande att kyla ner dig. Men om du däremot torkar bort svetten, så kommer kroppen att fortsättningsvis skapa mera svett eftersom den inte får kylas ner direkt.

Så ta och köp dig ett pannband, inte bara för modets skull men också för hur den jobbar i praktiken. För vi måste låta våra kroppar ta hand om sig själv för så blir kroppen stark!