Har du någon gång velat åka till Rom för att se alla vackra och historiska platser, men ändå känt att det kanske är lite för tråkigt? Då har vi den perfekta planen för dig!

Hur låter ett maraton på 42 kilometer i det berömda Rom? Detta maraton går av stapeln i början av april varje år, vilket betyder att den otroliga hettan som Rom är berömd för inte kommer att vara så outhärdlig, som det möjligtvis skulle vara i till exempel augusti. Du kommer att dela upplevelsen med runt 19 000 personer. Man tycker ju att gatorna är fulla redan när man åker och turistar, men tänk att få springa tillsammans med 19 000 andra löpare, vilken otrolig känsla!

Loppet börjar vid det otroliga Colloseum och fortsätter längs andra historiska ställen såsom St. Peter’s Basilica, Circus Maximus, Cestius pyramiden och de spanska trapporna. Aldrig under en dag skulle en vanlig turist hinna se allt det här, men som löpare kommer du att få se allt. Du kommer också att få springa några sträckor längs den vackra floden Tibern, vilken många bara kör förbi.

Under loppets gång så kommer det att bjudas på vatten under sju tillfällen, så du inte behöver bära i en vattenflaska som kommer göra dig långsammare på grund av tyngden. Och alla som klarar av loppet och kommer till mållinjen får en Acea Maratona di Roma 2019 medalj.

Rekordet för detta maraton togs år 2009 av Benjamin Kiptoo från Kenya på endast 2:07.17. Hur otroligt är inte det? Att springa ett 42 kilometers maratonlopp på endast två timmar. Men medan vissa kommer dit bara för att försöka ta det nya rekordet, så är det nog många som vill kombinera både historia och aktivitet på samma gång och detta är verkligen det bästa sättet att göra det på.